12345678910
  • ‘Genç Ne Sever’

    ‘Genç Ne Sever’

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl 18-30 yaş arası gençler için “Genç Ne Sever” projesini hayata geçirdi.

    Projenin temel amacı gençlerin sanat, kültür, spor faaliyetleri ile sosyalleşme, seyahat etme ve potansiyellerini keyfetmelerini sağlamak. Bu kapsamda sinema, tiyatro, konser, festival biletleri ve yanı sıra hediye çekleri, spor müsabakaları biletleri ve seyahat biletleri gençlere bu platform üzerinden çekilişle hediye ediliyor. Platformda, “Kitapsever” başlığı altında da gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hediye çekleri ve “seyahatsever” başlığı altında ise yeni yerler keşfetmeleri, farklı coğrafyalar görmeleri ve öğrenmeleri için otobüs, tren, uçak biletleri verilerek, günübirlik turlar düzenlenecek.

    Devamı
  • Gençlerle aramıza kimse giremeyecek!

    Gençlerle aramıza kimse giremeyecek!

    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kredi borçlarıyla ilgili düzenlemenin genç odaklı anlayışla yeni bir boyut kazandığını belirterek, "Dezenformasyonla, algıyla işi başka yere çekmek isteyenler hiçbir şekilde gayret göstermesinler. Gençlerle aramıza kimse giremeyecek. Gençlerimizi kimse kandıramayacak” dedi.

     

    İslam ülkeleri arasında düzenlenen en büyük spor organizasyonu olan İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine hazırlanan Konya’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehre kazandırılan olimpik yüzme havuzunun açılışı Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

    Devamı
  • DGK

    DGK'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

    15 Temmuz Demokrasi Destanı’nı Yazan Aziz vatandaşlarımız , gençlerimiz; 2016 yılının 15 Temmuz’unda, devletimiz ve milletimiz, demokrasiyi hiçe sayan, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte, hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Milletimizin vergileriyle alınan tanklarımızı, uçaklarımızı, helikopterlerimizi ve silahlarımızı, yine devletimizden maaş alan asker görünümlü hainler halkımıza çevirerek, düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva görmüşlerdir. O gece, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi, hamdolsun ki; Cenab-ı Allah’ın lütfu, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle, harekete geçen yüce milletimiz; tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal ettiklerinde Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’i çıkaran bu aziz millet, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir gibi yiğitleri çıkarmış, 250 şehit verdiğimiz o gece, 2.200’e yakın vatandaşımızda yaralanarak gazilik şerefine ulaşmıştır. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğrunda can veren aziz şehitlerimiz ve yine bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz, unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrıdır. Sizlere minnettarız, emanetiniz emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın. Sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu aziz vatana, bu aziz bayrağa. Yiğitlerimizin kanlarıyla sulanan mukaddes vatanımızı ve bizi “biz” yapan değerlerimizi kıyamete dek koruyacağız. Hamdolsun, 6 yıl önce olduğu gibi bugün de bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda edecek, milyonlarca vatansever evlada sahibiz. Başta “Milli İrade” mücadelesinin baş kahramanlarından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 15 Temmuz’u unutmayıp, unutturmayan siz değerli vatandaşlarımıza ve gençlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.

    Devamı
  • DGK

    DGK'DAN 20 TEMMUZ MESAJI

    Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanlığı 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. 

    Devamı
  • DGK

    DGK'dan Katip Çelebi üniversitesine ziyaret

    Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep ve istanbul il temsilci Koordinatörü Sezgin Mazman ile

    Devamı
  • Genel Başkan Hüseyin Celep

    Genel Başkan Hüseyin Celep 'den Bayram Mesajı

    Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, iyiliklerin filizlendiği, küslerin barıştığı kardeşlik günleridir. Dayanışma ve yardımlaşmanın güçlendiği, insanların üzüntü ve kaygılarından uzaklaştığı bayramlar huzur ve coşku kaynağıdır. Bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, bu bayramı da en güzel biçimde değerlendirmeli ve kalbimizi iyiliklere, güzelliklere, hayırlara açmalıyız. Bayram vesilesi ile ailemiz ve akrabalarımızın yanı sıra ihtiyaç sahiplerini de unutmamalı, imkânlarımız el verdiğince onlara el uzatmalıyız. Sevdiklerimizle birlikte daha nice bayramlara kavuşmak ümidiyle, tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın ülkemiz ve insanlığa huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyorum”

    Devamı
  • Türkiye’nin en büyük Dijital Gençlik Merkezi

    Türkiye’nin en büyük Dijital Gençlik Merkezi

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük Espor Merkezi'ni içinde bulunduran yine Türkiye'nin en büyük Dijital Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Valorant Oyunu Turnuva Finali, Fütürist Girişimci Emrah Kaya'nın katılımıyla Metaverse Paneli, Espor Takım Sahipleri Paneli, Ömer Başdoğan katılımıyla Influencer Paneli ile ödül töreni düzenleyen Büyükşehir, akşam ise; ünlü sanatçı Fettah Can konseriyle kutlamaları taçlandırdı. Türkiye'nin en büyük Espor sahnesine sahip olan merkezin açılışı gerçekleştirildi. 2 bin metrekaresi kapalı toplam 10 bin metrekarelik alana inşa edilen DGM'nde; kitap okuma, ders çalışma ve seminer salonları, yazılım eğitim laboratuvarı, oyun alanları, sahne, Metaverse ve inovasyon alanları, atölyeler, stüdyolar, gastronomi mutfağı, talk show alanı ve green wall bulunuyor.
    BAŞKAN Yılmaz "Bu alanın gençlik merkezi, kültür merkezi olması için uğraşıyoruz. Zamanı yakalamak adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye öyle bir noktada ki; İHA ve SİHA'larla dünyada savaş sanatını değiştirdi. Bunları yapanlarda aslında joystick kullanarak yerden rekabet edenler. Mücadeleye hazırlanma hep oyunla olur" dedi.

    Devamı
  • Ayvalık Belediye Başkanından güzel proje

    Ayvalık Belediye Başkanından güzel proje

    AYVALIK Belediyesi, “Kültür Yayınları” kapsamında “Şiir ve Öykülerde Ayvalık” kitabından sonra ikinci çalışmasını yayımladı. “Ayvalık Tarihi Üzerine Akademik Çalışmalar Seçkisi” kitabını tanıtan Başkan Mesut Ergin, Ayvalık tarihi çalışmalarından seçki oluşturulduğunu belirterek, “11 yazarımızın 14 eseri yer alıyor. Tarih seçkisindeki her bir çalışma, Ayvalık’a bilimsel bir bakış açısıyla bakabilmemize, onu doğru anlayabilmemize katkı sağlayacak” dedi.

     

    Devamı
  • 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da düzenleniyor

    2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası Bodrum’da düzenleniyor

    Arkas, ana sosyal sorumluluk alanlarından spor konusunda İzmir’e değer katan çalışmalarıyla, özellikle Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi gerektiğine inanan ve yıllardır profesyonel yelken takımı Arkas M.A.T. Sailing Team, yelken okulu Arkas Çeşme Yelken Kulübü yanı sıra düzenlediği yelken yarışları Arkas Aegean Link Regatta ve İzmir Arkas Körfez Yarışı ile bu sporun gelişmesi yatırım yapmaya devam ediyor.

    Devamı
  • 12345678910